Domeinnaam tips

De beste domeinnaam tips en advies voor een nieuwe website

Domeinnaam tip 1:

Denk er heel goed over na, want je moet er waarschijnlijk jaren mee doen! Maak gebruik van onze gratis website en domeinnaam tips.

Domeinnaam tip 2: De juiste domeinnaamextensie

domeinnaam tips

Een goede domeinnaam begint met de juiste extensie. Een extensie is wat achter de domeinnaam staat, zoals .nl of .com. Dit zijn in Nederland ook de twee meest gebruikte domein extensies. In de regel is het zo dat de extensie aan moet sluiten op de taal van de domeinnaam, bijvoorbeeld vinden.nl en find.com. Bij een fictieve naam zoals bijvoorbeeld Zalando, maakt dit minder uit. De vuistregel is een .nl voor de Nederlandse markt en een .com als je je richt op de internationale markt.

Domeinnaam tip 3: Generieke domeinnaam

Om goed te scoren in de zoekmachines is een generieke domeinnaam het beste. Generiek wilt zeggen dat de naam heel specifiek dat omschrijft wat je aanbiedt, zoals bijvoorbeeld hoekbank.nl. Generieke domeinnamen zijn nog maar moeilijk vindbaar. De meeste goede namen zijn waarschijnlijk al een tijd geregistreerd. Er wordt namelijk ook in gehandeld. Voor het kopen en verkopen van goede namen zijn er ook speciale marktplaatsen en domeinnaamveilingen. Zo ging begin 2012 hoekbank.nl naar de hoogste bieder voor maar liefst € 21.002,- Het mag duidelijk zijn dat een goede domeinnaam goud waard is!

Woordgroep en zoektermen

Je kunt er ook voor kiezen een woordgroep of exacte zoekterm te nemen als domeinnaam. Als je een bepaalde expertise hebt of je richt op een niche markt dan kun je hiermee goed scoren in de zoekmachines. Een voorbeeld zou kunnen zijn www.chinesewok.nl. Het hangt echter volledig van jouw product of dienst af welke domeinnaam het meest geschikt is. De markt waarin je je begeeft is een andere belangrijke factor. Voor de kleine ondernemer volstaat misschien de eigen naam wel, waar een ander meerdere namen en extensies vastlegt. In het algemeen zijn er wel nog een paar dingen om op te letten.

Domeinnaam tip 4: Spelfouten

Let erop dat er geen twijfel kan bestaan over de spelling van jouw domeinnaam. Voorkom dubbele letters en koppel-tekens. Een K en een C kunnen hetzelfde klinken, houd rekening met de klank en uitspraak. Heb je toch een dergelijke naam, dan is het verstandig om variaties in je domeinnaam ook te registreren.

Domeinnaam tip 5: Lengte domeinnaam

Hoe korter de domeinnaam, hoe beter. Een goede naam is gemakkelijk te onthouden. Bestaat je domeinnaam uit meerdere woorden, denk er dan aan dat mensen die zouden kunnen verwisselen. Lidwoorden en verkleinwoorden zijn over het algemeen ‘not done’.

Neem een Websiteles hostingpakket en krijg gratis website en domeinnaam advies + 100,- euro korting

Wanneer je definitief jouw domeinnaam hebt gekozen vergeet deze dan niet aan te melden bij zoekmachines. Ook het plaatsen van linkjes naar jouw website helpt de vindbaarheid te verbeteren. Naast deze handige domeinnaam tips geven we je ook graag advies over WordPress zoekmachineoptimalisatie.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo, stel je vragen via de chat
Powered by