WordPress webshop

Online verkopen met een WordPress webshop

Laatste update: 24-04-2020

Wil je een WordPress webshop beginnen? Ook voor WordPress webshops zijn er allerlei designs en toepassingen te vinden. Een design wordt meestal ‘thema’ of ‘template’ genoemd. Toepassingen noemt men plugins. Een design of plugin is zeer eenvoudig via de WordPress beheeromgeving te installeren. Er bestaan ook verschillende webshop plugins en extra’s. Een voorbeeld daarvan is de WooCommerce webshopplugin. Op de website van WooCommerce kun je ook webshop voorbeelden zien van anderen die hun webshop hebben gemaakt met behulp van WordPress.

WordPress webshop met Ideal

De populairste gratis webshop plugin voor wordpress is WooCommerce. Wanneer je maar wilt kun je met deze complete plugin een WordPress website uitbreiden naar een WordPress webshop. Bij de meeste webshop toepassingen worden verschillende betaalmodules aangeboden, zoals Ideal, Paypal, Creditcard, et cetera. Deze betaalmodules komen meestal ook in de vorm van een plugin en zijn dus even gemakkelijk bij de webshop te installeren. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een eigen webshop wilt beginnen.

Waarschijnlijk zul je je moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een administratie bijhouden. Ook is het verstandig om een degelijk businessplan te schrijven voordat je begint. Zoals bij elke onderneming moet je ook bij een webshop rekening houden met maandelijkse kosten en is het goed om een kleine financiële reserve te hebben. Doe je huiswerk en laat je goed adviseren door bijvoorbeeld de mensen bij de KvK of natuurlijk ons eigen team.

Veilige webshop betalingen

Dan is er nog een heel belangrijk websitetechnisch aspect dat bij een webshop komt kijken; een veilige betaalverbinding. Hiervoor heb je een zogenaamd SSL-certificaat nodig. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat jouw website een uniek IP-adres krijgt en er betalingen kunnen worden gedaan via jouw website. Normaal gesproken staan er namelijk meerdere websites op één server, met allemaal hetzelfde IP-adres. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat een veilige betaalverbinding (https://www.jouwdomeinnaam.nl) tot stand kan komen. Houd dus ook rekening met deze kosten.

Je kunt deze kosten vermijden door gebruik te maken van een betaalservice. De transacties van jouw WordPress webshop vinden dan plaats binnen een veilige omgeving van de betaaldienst, waarvoor je gemiddeld 50 cent per transactie betaald. Toch is het verstandig om jouw WordPress webshop met SSL-certificaat uit te rusten. Het slotje in de hoek van de browser verzekerd de webshop klanten van een veilige verbinding en geeft een gevoel van vertrouwen. Daarom is een SSL-certificaat bij al onze webshop pakketten standaard inbegrepen.

Ben je ook benieuwd wat WordPress voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo, stel je vragen via de chat
Powered by